
Dziś proponuję pastę jajeczną, którą wykonuje się w kilkanaście minut.
Smakuje wyśmienicie zarówno w postaci sałatki jak i jako pasta położona na chleb.
PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ- porcja dla dwóch osób
Składniki:
4 kromki chleba pełnoziarnistego
4 jaja
1 mała cebula
4 rzodkiewki
2 małe ogórki kiszone
1 łyżka smietany 12%
1 łyżeczka musztardy
4 listki sałaty masłowej
pieprz
Sposób przygotowania:
Jaja ugotuj na twardo, po ugotowaniu pokrój w drobną kosteczkę .
Cebulę, rzodkiewki i ogórki również pokrój w drobną kostkę.
Dodaj łyżkę śmietany 12 % i łyżeczkę musztardy- przypraw pieprzem,wymieszaj.
Na kromkę chleba połóż listek sałaty masłowej na to pastę jajeczną.
Po wierzchu można ozdobić pokrojoną w plasterki rzodkiewką lub kiełkami z rzodkiewki.
Kaloryczność: 675 kcal
Białko: 33,1g
Węglowodany: 90,2g
Tłuszcze: 21,0g
Błonnik: 3,0g
Czekam na Wasze komentarze. Łapki w górę ;-)
Życzę smacznego.
Brak komentarzy