Możesz wszystko! 888 663 644

Pyszna zupka z kolorowej fasolki szaragowej

Pyszna zupka z kolorowej fasolki szaragowej
Dziś polecam zupę z fasolki szparagowej.
Jest ona bardzo łatwa do przyrządzenia, a smakuje wprost wyśmienicie.
Do zupy użyłam zielonej i żółtej mrożonej fasolki szparagowej.
Ta kolorowa zupa, przypominająca swym wyglądem smaki lata, jest pyszną, pożywną zupą,
w szczególności uwielbianą przez naszych najmłodszych.:)

 

ZUPA Z KOLOROWEJ FASOLKI SZPARAGOWEJ- składniki na 4 porcje-748,7kcal
Białko-52g
Tłuszcze-12,8g
Węglowodany-114,7g
Błonnik-32,4g

SKŁADNIKI:
Mięso z ud kurczaka bez skóry 1 sztuka-160g
Marchew-4 średnie-420g
Pietruszka korzenna-2 średnie-100g
Seler korzeniowy-mały kawałek na zupę-62g
Por-połowa małej sztuki-59g
Ziemniaki-4 sztuki-240g
Fasolka szparagowa zielona,mrożona-salaterka-200g
Fasolka szparagowa żółta,mrożona-salaterka-200g
Listek laurowy-2 sztuki
Ziele angielskie-3 ziarnka
Pieprz czarny- 2 szczypty
Majeranek suszony-1 mała łyżeczka-5g

Sposób przyrządzenia:

Mięso dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zalać wodą i wstawić do gotowania.
Włoszczyznę dokładnie umyć. Marchewkę, por i pietruszkę pokroić w plasterki.
Ziemniaki i seler w drobną kostkę. Wrzucić do zupy. Dodać listek laurowy i ziele angielskie.
Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową zieloną i żółtą. Przyprawić.
Rozlać do talerzy. Udekorować świeżo pokrojoną natką pietruszki.
Można ozdobić kleksem z jogurtu naturalnego.

Życzę wszystkim smacznego ;)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz