Możesz wszystko! 888 663 644

MARCHEWKOWA PRZYJEMNOŚĆ

MARCHEWKOWA PRZYJEMNOŚĆ

ZUPA KREM Z MARCHWI Z PESTKAMI DYNI:

Wartość energetyczna dla jednej porcji to: 355,4 kcal
Białko- 8,3g
Tłuszcz- 17,2g
Weglowodany- 46,2g
Błonnik- 18g

Składniki:
2 marchewki-340g
200 ml bulionu warzywnego
mleko kokosowe-50g
1 niepełna łyżeczka oleju kokosowego-3g
pół łyżeczki startego imbiru,
sól,pieprz

Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i dusimy przez 2 minuty pokrojony drobno czosnek.
Marchew dorzucamy do garnka i dusimy na małym ogniu przez kilka minut.
Do garnka wlewamy bulion warzywny, przykrywamy i gotujemy, aż marchew zmięknie.
Nastepnie przyprawiamy imbirem, solą i pieprzem, całość blendujemy.
Podajemy z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz z mlekiem kokosowym.

Polecam bulion warzywny, który przyda nam się do wielu dań:
3 marchewki,1 pietruszka,,1/2 selera korzeniowego,1/2 pora,liść kapusty,
2 cebule,2 ząbki czosnku,natka pietruszki,2 litry wody, 4 liście laurowe, 4 ziarna angielskie,
5 ziaren pieprzu, łyżeczka soli, łyżka oliwy. Wszystkie warzywa myjemy ,
zalewamy wodą i dodajemy przyprawy oraz oliwę. gotujemy na małym ogniu przez godzinę,
następnie odcedzamy warzywa, a bulion studzimy. Gotowy bulion możemy zamrozić lub zawekować.

Czekam na Wasze komentarze. Łapki w górę ;-)

SMACZNEGO

Brak komentarzy

Dodaj komentarz