Możesz wszystko! 888 663 644

Makaron pełnoziarnisty z warzywami

Makaron pełnoziarnisty z warzywami

MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z SZYNKĄ i WARZYWAMI W SOSIE CZOSNKOWYM

Wartość kaloryczna 2 porcji: 897,8 kcal
Białko- 43,7g
Tłuszcze- 11,7g
Weglowodany- 169,9g
Błonnik- 19,6g

Składniki:

1 szklanka makaronu pszennego pełnoziarnistego- 180g
3 plastry szynki z piersi z kurczaka- 30g
1 ogórek krótki szklarniowy- 111g
3 łyżki kukurydzy z puszki- 60g
mała porcja rzodkiewek-50g
1/2 sztuki czerwonej cebuli ( może być również biała)
Sos:
1 kubek jogurtu naturalnego 2% tł.-150g
2 średnie ząbki czosnku- 12g
1 łyżka pociętego koperku ogrodowego
1 łyżeczka majonezu- 6g

Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Szynkę pokroić w paski, ogórka, cebulę, rzodkiewkę w kostkę.
Wszystkie pokrojone warzywa wraz z 3 łyżkami kukurydzy z puszki dodać do ugotowanego i lekko przestyniętgo makaronu.

Sos: do jogurtu dodać malutką łyżeczkę majonezu, przeciśnięty przez praskę czosnek,pokrojony koperek, pieprz-wszystko razem wymieszać. Makaron polać sosem, wymieszać.

Czekam na Wasze komentarze. Łapki w górę ;-)
Smacznego.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz