
Nie wiesz jaką surówkę przygotować do obiadu?
Co zjeść na drugie śniadanie?
Jaki przygotować podwieczorek?
Dziś proponuję szybką do przygotowania i bardzo smaczną surówkę z nie do końca docenianego selera.
Surówka z selera z morelami
Składniki:
Kaloryczność: 261 kcal
Białko: 5,3g
Węglowodany: 41,0g
Tłuszcze: 12,4g
Błonnik: 9,0g
Seler korzeniowy : mały kawałek na zupę
jabłko : mała sztuka
morele suszone : 5 sztuk
olej lniany : łyżeczka
nasiona słonecznika : łyżeczka
orzechy włoskie : 2 sztuki
Sposób przyrządzenia:
Morele namoczyć w zimnej wodzie na 10 minut. Osuszyć i pokroić w paseczki.
Selera i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Orzechy rozdrobnić i razem z łyżeczką nasion ze słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Wszystko razem wymieszać dodając łyżeczkę oleju lnianego.
Czekam na Wasze komentarze. Łapki w górę ;-)
Smacznego.
Brak komentarzy