Możesz wszystko! 888 663 644

Sałatka brokułowa z tuńczykiem

Sałatka brokułowa z tuńczykiem

SAŁATKA WARZYWNA Z KASZĄ ORKISZOWĄ I TUŃCZYKIEM

Wartość energetyczna 4 porcji: 1122,20kcal
Białko- 84,5g
Tłuszcze- 46,0g
Węglowodany- 133,6g
Błonnik- 32,2g

Składniki:

1 woreczek kaszy orkiszowej- 100g
1 szklanka sałaty rukoli- 25g
2 łyżki groszku konserowego- 24g
1 salaterka marchewki mrożonej baby- 70g
6 sztuk pomidorków koktajlowych- 120g
1 łyżka nasion sezamu-13 g
1 łyżka nasion słonecznika- 15g
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym- 170g
pół sztuki papryki czerwonej- 75g
1 sztuka brokuła- 356g
1 łyżka kopru świeżego- 8g
2 łyżki oliwy z oliwek- 16g
1 łyżka suszonego oregano- 10g
pieprz do smaku

Brokuła umyć, podzielić na różyczki i razem z marchewką ugotować na pół twardo w garnku na parze.
Przestudzić. Kaszę ugotować w/g przepisu na opakowaniu i również przestudzić. Groszek przepłukać na sitku.
Warzywa umyć, osuszyć. Pomidorki pokroić na ćwiartki a paprykę w paseczki.
Nasiona słonecznika oraz sezamu uprażyć na suchej patelni.
Wszystko razem wymieszać dodając rozdrobnionego tuńczyka wraz z sosem.
Przyprawić pieprzem i oregano dodając pokrojony koperek i dwie łyżki oliwy z oliwek.

Czekam na Wasze komentarze. Łapki w górę ;-)

Smacznego.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz