Możesz wszystko! 888 663 644

Na przekąskę

Na przekąskę

SAKIEWKI DLA SMAKOSZA

 

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA ( dwóch porcji)- 609,9Kcal

BIAŁKO- 16,9g

Tłuszcze-28,3g

WĘGLOWODANY-77,3g

BŁONNIK-9,8g

 

SKŁADNIKI: 

kasza jęczmienna perłowa- ½ saszetki-50g

pieczarka biała-6 średniej wielkości sztuk-108g

cebula- mała sztuka-70g

passata pomidorowa- 2 łyżki-20g

majeranek-łyżeczka-5g

sól himalajska różowa-szczypta-2g

pieprz czarny mielony-2 szczypty-4g

papryka czerwona hot chili-1/2 łyżeczki-2g

ciasto francuskie-porcja-75g

olej rzepakowy tłoczony na zimno-łyżeczka-5g

białko jaja kurzego (M)-33g

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA 

Kaszę gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w piórka. cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę, dusimy kilka minut dodając drobno pokrojoną papryczkę chili oraz dwie łyżki passaty pomidorowej. Następnie mieszamy razem z ugotowaną kaszą. Przyprawiamy. Czekamy do wystudzenia.

Ciasto francuskie dzielimy na 10 części.

Na każdą nakładamy łyżkę farszu i sklejamy. Po wierzchu ciasto smarujemy rozmąconym białkiem. Gotowe sakiewki układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 20 minut. 

SMACZNEGO

Brak komentarzy

Dodaj komentarz